Tilbage til oversigt

Lasse Møller: Jeg har råbt mange gange af Bo Spellerberg

GOGs Lasse Møller er nærmest født med den gule trøje på. Som søn af GOGs tidligere landsholdsmålmand Bent Møller, er unge Møller opvokset i hallen i Gudme. Et utal af gange gennem årene har han heppet på de gule, når GOG mødte ærkerivalerne fra Kolding. Nu er han selv med på banen, og det er altid noget særligt, når de to klubber mødes.

 

Vækker man en GOG-fan klokken tre om natten og spørger til de fedeste kampe med GOG, så vil de fleste nok nævne et brag mod ærkerivalerne fra Kolding.

 

Sådan er det også for Lasse Møller, der hele sit liv har haft hallen i Gudme nærmest som sit andet hjem. Han har aldrig spillet andre steder, og da han som ungdomsspiller ikke selv spillede, så stod han i det gule hjørne og heppede på ligaholdet – et hold, hans far var en stor profil på i mange år.

 

Derfor er det helt særligt for Lasse Møller, når han nu som spiller på ligaholdet i GOG står over for Kolding, der nu hedder KIF Kolding København, og som GOG møder på onsdag i Sparekassen Fyn Arena i Odense.

 

– Det er en sjov følelse, man går ind til kampene mod Kolding med. Det er kampe, man virkelig gerne vil vinde. Det er en følelse, der stammer helt tilbage fra dengang, min far spillede, fortæller Lasse Møller.

 

– De store opgør mellem GOG og Kolding har jeg jo set 1000 gange. Det er et godt gammeldags rivalopgør.

Had- kærlighedsforhold i rivalopgøret

 

GOG og Kolding er de to mest vindende klubber inden for herrehåndbolden i Danmark. Og det er to hold, der altid har været med i toppen, så kampene har altid været utrolig vigtige, forklarer 20-årige Møller.

 

– Derfor er der skabt et had-kærlighedsforhold mellem de to klubber. Man hader dem, men samtidig elsker man at spille mod dem. De har altid haft et godt hold, så det er også nogen, man altid har respekteret.

 

Lasse Møller har brugt meget tid i hallen og med sit store talent har det også bragt ham på ungdomslandsholdet og en fast plads på ligaholdet. Han smiler ved tanken om, at det gik ret stærk fra, at han stod i det gule fanhjørne og råbte til selv at stå på banen.

 

– Jeg har råbt af Bo Spellerberg mange gange og sunget alverdens sange, fortæller den unge bagspiller.

 

Nu står han direkte over for Bo Spellerberg og holdkammeraterne. KIF Kolding København er inde i en dårlig periode og GOG i en god periode, men når kampen fløjtes op, så er det lagt på hylden og så skal den anden bare for alt i verden besejres. Det er altid lidt sjovere at vinde en kamp, når det er Kolding, man vinder over, forklarer Lasse Møller.

 

Og han er sikker på, at der er gode muligheder for endnu en sejr til GOG.

 

– Vi skal spille godt gammeldags GOG-spil. Vi skal løbe en masse kontra. Kolding har et godt og stærkt forsvar med mange rutinerede spillere. Vi skal bruge vores unge ben og løbe og løbe.

 

Husk at GOG møder KIF Kolding København på onsdag i Sparekassen Arena Fyn i Odense. Har du endnu ikke sikret, så kan du gøre det her.