Tilbage til oversigt
Liga Partner

Lauritz Legér på ny bane i Fynske Bank

Ved siden af livet som professionel håndboldspiller har Lauritz Legér brugt tid på at tage en uddannelse ved siden af som finansøkonom. Det kræver tre måneders praktik, og her lykkedes det at få håndbold til at spille sammen med uddannelse – takket være Fynske Bank.

Det meste tid bruger Lauritz Legér på at spille håndbold på ligaholdet i GOG. Men der er da også tid til at hive nogle skolebøger frem og læse til finansøkonom i fritiden.

”Tanken har været at komme i gang hurtigst muligt, så jeg ikke skulle stå efter håndboldkarrieren og først der gå i gang med en uddannelse. Så jeg har forsøgt bedst muligt at kombinere de to ting, og det er jo lykkedes indtil nu og er gået over al forventning, selvom det også har været hårdt i perioden. Men jeg er glad for, at jeg nu står her efter praktikforløbet og snart er færdig som finansøkonom,” fortæller GOG-spilleren.

Lauritz Legér skulle her i foråret i tre måneders praktik inden den afsluttende opgave. Og her kom hurtigt en aftale på plads med GOG’s hovedsponsor Fynske Bank. Et forløb, der netop er afsluttet.

”Jeg har været så privilegeret, at Fynske Bank er hovedsponsor i GOG, så det har kunnet lykkes. De har været sindssygt behjælpelige til at sige, at de tidspunkter, hvor jeg kan, det er så der, vi propper en masse timer ind. Så det er simpelthen gået op i en højere enhed, at når jeg ikke træner, så var jeg hernede. Og når jeg træner, så var det fair nok, at jeg ikke var her. Så det har været helt perfekt,” forklarer Lauritz Legér og fortsætter:

”Det har været fedt og spændende at se, hvordan en normal hverdag fungerer fra 8 til 16. Så det har været sindssygt lærerigt at se, hvordan en hverdag som bankrådgiver egentlig er.”

Fynsk Bank klar som medspiller

Det er ikke den letteste opgave at være i praktik og samtidig få et liv som professionel håndboldspiller til at hænge sammen. Der er udlandsrejser i Champions League og træninger om formiddagen, og programmet varierer fra uge til uge. Alligevel sagde Fynske Bank ja til en særlig medspiller på kontoret.

”Vi satte os ned og brugte tid på en plan, som vi kunne se os selv i, og som ville bringe Lauritz igennem forløbet. Og der bad vi ham kigge på sit håndboldskema, og så fandt vi ud af, hvor mange timer han kunne være her, og hvor meget hjemmearbejde det så krævede af ham for at nå det, han skulle, for at leve op til sit praktikforløb. Og det er lykkedes rigtig godt. Vi har prioriteret, at Lauritz skulle deltage mest muligt i rådgivningssituationer med erfarne rådgivere, mens han har været her, fordi tiden har så været begrænset, da der jo har været meget aktivitet i forhold til Champions League og Final4,” fortæller Kristoffer Marchmann, privatkundedirektør i Fynske Bank og kontaktperson for Lauritz Legér igennem praktikken.

Og selvom hverdagen er fuld af bold, harpiks og svedigt tøj, har det været en god oplevelse at komme i det pæne tøj og snuse til et mere almindeligt arbejde for den unge håndboldspiller. Også selvom der kunne komme lidt drillerier på kontoret, hvis weekendens kamp ikke lige blev til en sejr.

”Det har været sindssygt fedt, at de på forhånd vidste lidt om, hvordan min hverdag er. Og at de har haft respekt for, at jeg ikke har kunnet opfylde de 37 timer om ugen. Det har selvfølgelig ikke været så sjovt, de gange hvor vi har tabt. Der har jeg jo lige fået en lille stikpille, men det har været sindssygt hyggeligt og sindssygt fedt. Bestemt,” lyder det fra 24-årige Lauritz Legér.

Partnerskab handler om mere end håndbold

For GOG har det været en glæde at kunne sende en ung spiller i armene på en mangeårig partner, der kunne hjælpe med at kombinere elitesport og uddannelse.

”Vi er meget glade for vores partnerskab med Fynske Bank, som er en stor del af GOG. At banken på den her måde også tager ansvar for en ung spiller, der ønsker at uddanne sig ved siden af håndbolden, sætter vi enorm stor pris på. Det havde ikke været muligt for Lauritz uden et forstående praktiksted, da hans kalender jo ikke er som de fleste andres. Så det kan vi kun sige stor tak for,” udtaler GOG-direktør Kasper Jørgensen.

Efter to år i klubben skifter Lauritz Legér bane og skal spille for KIF Kolding næste sæson. Med fra sin tid på Sydfyn får han utallige nationale og internationale erfaringer samt en uddannelse som finansøkonom. På grund af en stor indsats fra selvfølgelig ham selv, men også med hjælp fra Fynske Bank.

”Det har været dejligt. Vi har et super godt samarbejde med GOG, og vi vil jo også gerne knytte os endnu tættere. Og det her var jo så været en måde, hvor vi kunne hjælpe en ung fyr med hans drøm om en uddannelse. Og så var det jo bare fedt, at han også var professionel sportsmand i GOG. Det har været en spændende opgave, men også lidt anderledes end et normalt praktikforløb,” slutter privatkundedirektør Kristoffer Marchmann.

Lauritz Legér kom til GOG fra TMS Ringsted i sommeren 2022.