Tilbage til oversigt

Masser af GOG-folk i landskampsgysere

Når den største skuffelse efter DM-nedturen har lagt sig, er der ikke færre end 6 GOG-spillere, der skal smøge ærmerne op og gøre sig klar til spændende landskampe i den kommende uge.

 

Niclas Kirkeløkke skal som den eneste i aktion for det danske A-landshold, der første gang optræder med Nikolaj Jacobsen som landstræner i to opgør mod Ungarn.

 

Første kamp spilles på udebane torsdag aften, hvor Kirkeløkke og resten af Jacobsens udvalgte gerne skal have point med hjem fra Papp László Budapest Sportaréna, hvis Ungarn skal holdes nede på andenpladsen.

 

Den modsatte kamp afvikles søndag på hjemmebane i Aarhus.

 

Lasse Møller skal på udflugt med U21-landsholdet, der spiller to kampe på udebane mod Kroatien, og her skal Møller og Co. ikke kæmpe for point, men derimod forsøge sikre sig en plads i den trup, som landstræner Morten Henriksen udtager til VM i Algeriet i juli.

 

Mens de to danskere er alene afsted, er det anderledes i den norske lejr, hvor Esben Christensen, Henrik Jakobsen, Magnus Jøndal og Gøran Johannessen sammen bliver kastet to gange for løverne mod Frankrigs verdensmestre i EM-kvalifikationen, første gang onsdag i Oslo og anden gang i Clermont-Ferrand lørdag.

 

Dermed får nordmændene mulighed for at revanchere nederlaget fra VM-finalen i januar, hvor netop Frankrig forhindrede den ultimative norske triumf.

 

Udover æren har Norge i høj grad point at spille for, da holdet tidligere i kvalen satte point til med et nederlag mod upåagtede Litauen, og i det lys vil bare et enkelt point mod Frankrig lune gevaldigt i Norges chancer for at komme med til EM i Kroatien i januar.