Tilbage til oversigt

Mathias Gidsel kåret til Årets Fund

GOG-kometen Mathias Gidsel er kåret til Årets Fund

Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken har kåret håndboldspilleren fra GOG og det danske landshold som vinder blandt de 10 talentfulde atleter, der endte med at være nomineret til Danmarks ældste idrætspris efter indstilling fra deres forbund.

Det er kun lidt mere end et år siden, at Mathias Gidsel fik sin debut på landsholdet, hvor han med rekordfart ikke blot er vokset til en dominerende spiller i dansk perspektiv, men også har manifesteret sig som en af verdens absolut bedste spillere på positionen som højre back.

VM-guld og OL-sølv
Mathias Gidsel var således en afgørende faktor, da Danmark i løbet af 2021 vandt VM-guld og olympisk sølv. De præstationer og resultater understreger, at den 22-årige håndboldspiller er det oplagte valg som Årets Fund i dansk idræt.

​»Det er stort. Det er specielt. Jeg er ikke så vant til at vinde priser. Og så sådan en fornem pris, hvor der er mange store sportsstjerner, der har vundet tidligere. At komme i den klub, det er specielt. Det er noget, man bliver lidt stolt over, og selv om jeg ikke er så god til at sige tillykke til mig selv, så er det selvfølgelig virkelig fedt«, siger Mathias Gidsel.

Mathias Gidsel er den første håndboldspiller siden 1957, der bliver kåret som Årets Fund.