Tilbage til oversigt

Èn af årets vigtigste kampe

På onsdag skal GOG’erne til Østjylland for at møde Skanderborg Håndbold. Efter lørdagens sejr mod Nordsjælland, bliver det en helt anden udfordring de gule skal overfor på onsdag. Skanderborg har gjort det rigtigt flot i denne sæson, og har allerede hentet 14 point i 14 kampe. Mest bemærkelsesværdigt var sejren over KIF København hjemme i Morten Børup Hallen, men de grønne Østjyder har også gjort rent bord mod de hold der ligger under dem, og det er en kvalitet i sig selv. Faktisk har Skanderborg gjort det så godt, at de i de sidste fem sæsoner nærmest ville være sikre på en slutspilsplads, med den pointhøst de har lavet allerede nu. De seneste fem år har man skulle have mellem 20 og 24 point for at være sikre på slutspillet.  I år kunne det godt ligne, at man skal op og have omkring 28 point for at være slutspilsparat.

Grunden til at kampen er så vigtig er at Skanderborg ligger på den sure 9. plads, der lige akkurat ikke giver adgang til slutspillet. Hvis vi kan tage to point på onsdag, kommer vi foran med otte point, og placerer os dermed i en enormt favorabel position i forhold til at nå målet om top 8. 

 

Det bliver ikke en nem opgave, da Skanderborg har et rigtigt godt hold med mange dygtige spillere. Nogle af dem man skal lægge ekstra mærke til, er stregspiller Kasper Povlsgaard, der med sin store fysik og enorme rutine, er en vigtig mand i begge ender af banen for østjyderne.

Udover ham er Peter Balling på højre back ligeledes en rigtig dygtig spiller. Han har et giftigt skud, og det er vigtigt at GOG får styr på ham for at have en god chance for to point. Ellers er det et ungt hold, der spiller noget positivt og fremadrettet håndbold, hvor holdet er den store styrke.

 

I den første kamp mellem de to mandskaber, blev det til en sejr på 29-24 til GOG. Sejrens størrelse snød dog lidt, da kampen var helt tæt indtil der manglede 6-8 minutter.

 

Nu begynder decemberræset for alvor for de gulblusede. Fem kampe på 14 dage er på programmet, og meget kan være afgjort når julen er overstået. Hvis GOG gør det godt, kan de stort set være sikret en slutspilsplads, omvendt hvis det bliver til for mange nederlag, er rækken igen helt åben.

Kampen fløjtes op på onsdag i Ry-hallen kl. 19.00