Tilbage til oversigt

Nu skal det hele afgøres

Den helt store ligaoverraskelse har i år været oprykkerne fra HC Midtjylland. De præsterede, at hente 25 point i et forrygende efterår, hvor de tog mange store skalpe fra etablerede ligahold. Nu er der kommet lidt grus i den ellers velsmurte midtjyske maskine, og derfor er det kun blevet til én sejr i de fem kampe, der har ligget efter nytår. Èn af forklaringerne på den manglede pointhøst efter jul, er at holdet har været ramt af en del skader på vigtige bagspillere, og nu ligger oprykkerne lige pludseligt og ikke kan vide sig helt sikker på den slutspilsplads, som ellers så fuldstændigt konsolideret ud ved nytår.

 

Sidste år var det et vanvittigt opløb mod slutspilspladserne, men i år er det endnu mere tæt. Seks hold kæmper om tre pladser, og alle seks hold kan potentiel blive sorteper. Lige nu ligger det til at HC Midtjylland, GOG og Århus kommer i det forjættede land, men meget kan ændre sig, og Sønderjyske, Ribe Esbjerg og Mors Thy har stadig muligheder.

 

Onsdag aften er særdeles vigtig, for da møder Sønderjyske KIF København på udebane, ligesom Ribe Esbjerg møder Aalborg ude. Hvis hjemmeholdene vinder disse kampe, er GOG med et point mod HCM sikre på slutspillet. Hvis Sønderjyske derimod vinder, er intet sikkert før sidste spillerunde, selvom GOG skulle vinde over HCM.

 

HCM har som sagt spillet en fantastisk sæson, og de er måske heller ikke et typisk oprykkerhold. Med et budget der berettiger til et midterhold i ligaen og mange tidligere ligaprofiler, er det for håndboldkendere ikke overraskende, at de har gjort det godt. At de langt hen i efteråret indtog top tre, var dog stadig en kæmpe bedrift og noget overraskende. Det er derfor også lidt specielt, at midtjyderne på nuværende tidspunkt ikke er sikre på slutspillet, og deres sæson ligner egentligt meget GOG’s sidste sæson. Her spillede de gule også et fremragende efterår, men skulle helt hen til sidste spillerunde, før  slutspillet var sikret.

Midtjyderne er et meget homogent hold med et stærk forsvar og en god sidste skanse i Tim Winkler på kassen. Mange skader på bagspillere, har dog gjort sit indhug i det ellers brede hold, og det har kunne ses i slutningen af kampene her i foråret. Således var holdet stort foran mod Tvis Holstebro, men smed det hele væk det sidste kvarter, og senest mod Aarhus udspillede det samme scenarie sig igen.

 

GOG er fyldt med selvtillid efter den flotte sejr i den fantastiske kulisse mod Kolding. Nu handler det om at bevare ydmygheden, begge ben på jorden og yde en ligeså stor og koncentreret indsats mod HC Midtjylland, der absolut har ligeså meget på spil som GOG, og har et hold med stor kvalitet.

 

Lad os skabe en ramme som i lørdags og give drengene en hjælpende hånd.

 

Kampen fløjtes op torsdag kl. 19.30