Tilbage til oversigt
Talent

OPTAKT: DM for U17 og U19

GOG’s ungdomshold klar til DM

 

Det er ikke kun GOG’s ligahold, der kæmper om at nå hele vejen til DM-guldet. Også i ungdomsafdelingen bliver der netop nu gjort klar til de afgørende kampe i sæsonen med DM for U17 og U19. Og de gule har hold med i foreløbig tre ud af fire turneringer.

I denne weekend begynder det, som mange unge og talentfulde håndboldspillere rundt om i Danmark glæder sig rigtig meget til. Nemlig DM for ungdomshold. Den her weekend drager både GOG/Oure’s U17 piger og drenge mod Skanderborg, hvor der spilles en Final4-turnering om titlen som Danmarks bedste. Det vil sige semifinaler om lørdagen og finale plus bronzekamp om søndagen.

Vi har bedt GOG’s talentansvarlige Mikkel Voigt komme med en optakt til de kommende weekender, hvor de unge talenter skal i aktion.

GOG/Oure U17-piger:

Holdet blev nummer to i Vest-ligaen og skulle så ud i en kvalrunde, hvor de slog Silkeborg-Voel og dermed er klar til DM. Vi har et godt hold på pigesiden i år. En del af dem var med sidste år også, hvor de vandt DM-sølv. Og i år kommer vi også med et ret stærkt hold. Alle pigerne er faktisk elever på Oure Kostgymnasium. De blev nummer to i rækken på små marginaler. De var meget tæt på at blive nummer et.

I semifinalen skal de møde Ajax København, som var dem, der vandt Øst-ligaen. Og der tror jeg, at vi får en meget spændende semifinale mellem to dygtige hold. Og vi håber selvfølgelig på, at pigerne kan gå hele vejen i en finale.

GOG/Oure U17-drenge:

U17-drengene har både elever fra Oure Efterskole og Oure Kostgymnasium. Samt nogle drenge, der går i skole inde i Svendborg. Det er et hold, som er vokset meget flot hen over sæsonen. Holdet har vundet samtlige kampe og sluttede derfor på førstepladsen i Vest-ligaen, som er hold fra Jylland og Fyn. Det var en utrolig stærk liga i år, så det synes jeg godt, vi kan være stolte af.

Drengene skal møde BSH i semifinalen. Et hold med rigtig mange dygtige individualister. Selvom vi har slået dem i turneringen, forventer vi en svær kamp. Det er to rigtig dygtige hold, der mødes om en plads i finalen.

Både på pige- og drengeholdet på U17 kan være utrolig stolte af den sæson, de har haft indtil videre. Det er også første gang i lang tid, synes jeg, at vi har to hold med meget stærke og stabile defensiver og talentfulde målmænd. Det er lidt atypisk – især på drengesiden. Men de har virkelig været dygtige i den ende af banen. Begge hold. Derudover er der en række spillere, som har været med til nationale samlinger og landshold under DanskHåndbold. Også det kan vi glæde os over.

GOG/Oure U 19-drenge:

Weekenden efter er det vores U19-drenge, der skal til DM. Det spilles på hjemmebane i Gudme. Det er et stærkt hold, vi har, med en kerne af spillere, som helt suverænt vandt U17-DM sidste sæson. Flere af dem er også med i ligatruppen. U19-drengene har jo virkelig individuel kvalitet, men de kan også spille rigtig godt sammen som hold. Når de lige beslutter sig for det, så dem har vi store forventninger til. Holdet har vundet alle kampe i sæsonen, hvilket er ret usædvanligt. Selvom der har været skader, eller spillere som skulle med ligaholdet, så har andre trådt til, taget sig sammen og vundet kampen. Og det siger jo lidt om, at der er en god bredde på holdet. Flere er med omkring U-landsholdet, og det er et hold med rigtig stort potentiale.

Til gengæld skal de møde Mors i semifinalen. Og jeg er ikke i tvivl om, at det er de to stærkeste U19-hold i Danmark, der skal mødes der. Mors har også et rigtig godt U19-hold og mange dygtige spillere. Så semifinalen i Gudme lørdag den 4. maj bliver rigtig spændende. Så sæt endelig kryds i kalenderen og kom i hallen den dag. Ungdoms-DM er altid noget særligt, hvor vi får set fremtidens stjerne i aktion. Jeg glæder mig altid og ser frem til to fantastiske events i Skanderborg og Gudme.

GOG/Oure U19-piger skal søndag spille DM-kval, så først søndag aften ved vi, om GOG også får et U19-pigehold med til DM denne gang.