Tilbage til oversigt

Optakt: GOG – Aarhus Håndbold

 

Søndag bød på to solide point i Skive. Her blev de lokale helte rundbarberede med hele 17-30 af et oplagt GOG-mandskab. En indledende usikkerhed blev afløst af total dominans i resten af kampen. Espen Christensen i målet stod en fantastisk første halveg, hvor redningsprocenten var omkring de 70 %. De modløse Skive-spillere fik det ikke meget nemmere, da Frank Mikkelsen tog over, hvor Espen slap. Begge målmand fik stor hjælp af et bundsolidt forsvar, som havde fuldstændigt styr på modstanderens skytter. I den modsatte ende scorede Minik Dahl-Høegh 10 solide kasser, mens resten af holdet fint fordelte de resterende scoringer mellem sig. Helt ekstraordinært kom hele 13 spillere på tavlen i løbet af kampen, hvilket virkelig vidner om en bred trup.

 

Netop den brede trup har været et nøglepunkt i de første fire kampe af sæsonen. Det har været tydeligt, at holdet ikke er blevet dårligere af, at træner Jakob Larsen har roteret meget rundt i opstillingen i løbet af kampene. Dette våben kan vise sig helt afgørende i løbet af sæsonen. Her vil det travle kampprogram måske begynde at tynge flere af ligaens smalle trupper, mens GOG måske kan have disponeret kræfterne på mange spillere i stedet for.

 

Modstanderen i torsdagens opgør er Aarhus Håndbold. Klubben fra smilets by har fået en god start på sæsonen, hvor det er blevet til tre sejre i fire kampe. Det eneste nederlag kom til titelkandidaterne fra Bjerringbro-Silkeborg, som på hjemmebane hentede en sejr på 38-30. Siden den kamp har Aarhus-mandskabet dog rejst sig igen, og lørdag blev det til en sikker sejr på 26-20 i NRGi Arena mod Nordsjælland. Kampen var lidt som nat og dag for Aarhus Håndbold. Efter en snæver føring på 11-9 efter de første 30 minutter, så skruede de for alvor bissen på i anden halveg og trak stille og roligt fra.

 

Kampen på torsdag i GOG Arena tyder altså på at blive mellem to hold fyldt med selvtillid. Det kan vise sig at blive en meget afgørende kamp for GOG i kampen om slutspilspladserne, da Aarhus må formodes at være en af de største konkurrenter i kampen om placeringerne fra to til otte. Med en sejr kan GOG kravle over Aarhus i stillingen og komme på syv point, og det vil helt sikkert kunne give en psykologisk fordel inden returopgøret i Aarhus senere på sæsonen.

 

Sagt om kampen:

– Det bliver en lidt speciel kamp, tror jeg. Lige nu er det jo et rigtigt topbrag. Du ved godt, at når du spiller mod Aarhus, så bliver det en svær kamp. Jeg synes, Erik Veje er rigtig dygtig til at guide sit hold under kampene, og han får dem altid indstillet fint til de forskellige modstandere.  – Chris Jørgensen

 

Dato, tid og TV:

Kampen spilles torsdag d. 24/9-2015 klokken 18.30 i GOG Arena. Kampen vises på TV2 Sport, men vi kører også liveupdate på Facebook i løbet af kampen.

 

Seneste fem opgør i ligaen:

28/2-2015: Aarhus Håndbold – GOG: 24-24

18/10-2014: GOG – Aarhus Håndbold: 30-27

21/4-2014: GOG – Aarhus Håndbold: 26-22

28/3-2014: Aarhus Håndbold – GOG: 27-30

20/12-2013: GOG – Aarhus Håndbold: 32-26