Tilbage til oversigt

Optakt: GOG – Skanderborg

I sidste spillerunde løb GOG ind i det første nederlag i fire kampe. Efter flotte sejre mod Skive, Aarhus og Skjern gik den ikke længere på hjemmebane mod Aalborg. De nordjyske drenge kunne således rejse hjem fra Sydfyn med en 26-29-sejr. Med nederlaget måtte GOG også overgive førstepladsen i ligaen til Aalborg, men stillingen i toppen af Boxer Herreligaen er stadigvæk bemærkelsesværdig tæt i år.  De forventede favoritter fra Kolding, Skjern og Bjerringbro-Silkeborg har alle været til at tale med i sæsonåbningen, og det betyder, at de øverste ni hold er placeret inden for to points afstand efter syv spillerunder.

 

Denne lørdags modstander hedder Skanderborg Håndbold. Inden sæsonen var det et velklingende navn blandt de fleste håndboldkyndige, men ikke et hold, man umiddelbart forbandt med et tophold. Hvis vi kigger på stillingen netop nu, er det dog en helt anden historie, som springer i øjnene. Skanderborg er startet sæsonen som lyn og torden og har netop nu allerede skrabet ni point sammen, præcis som GOG. Vi fornærmer vist ingen ved at sige, at Skanderborg er sæsonens helt store overraskelse i Boxer Herreligaen indtil videre.

 

Undervejs i sæsonen har Skanderborg blandt andet slået Aalborg, Bjerringbro-Silkeborg, Nordsjælland og Mors-Thy, men med til hstorien lyder, at samtlige sejre er kommet på hjemmebane. Skanderborg er startet de første syv kampe med hele fem kampe på hjemmebane, mens to er spillet ude. Her er det blevet til uafgjort mod Ribe-Esbjerg og et klart nederlag til Skjern. I holdets to næste kampe står den på svære udebanekampe, først i Gudme og derefter ved HC Midtjylland. Her skal det for alvor vise sig, om holdet skal regnes med i den bedste halvdel resten af sæsonen.

 

Skanderborgs spillestil minder meget om det, GOG ynder at praktisere. Her spilles der meget på kontrafasen og den hurtige anden fase. Det kan også ses på topscorerlisten for holdet, hvor den hurtige fløj, Tim Sørensen, indtil videre har nettet 38 gange i sæsonen, en gang mere end Minik Dahl Høegh. I forsvaret står den stærke stregspiller Besard Hakaj og styrer defensiven. En spiller der går lige til grænsen og også til tider et stykke over. Det kan ses på udvisningslisten for ligaen, hvor Besard Hakaj lige nu er nummer to med ni udvisninger i syv kampe.

 

GOG står altså over for et kontrastærkt mandskab, som prøver at praktisere den samme spillestil som holdet selv, og derfor er der lagt op til en tempofyldt kamp med to meget løbestærke hold.

 

Dato og tid:

Kampen spilles lørdag d. 17/10 klokken 16.00. Kampen vises ikke på TV, men der er igen liveupdate på Facebook.

 

Sagt om kampen:

–          Det er et formstærkt hold, som virkelig løber stærkt, så vi skal sørge for at komme godt på plads i forsvaret. – Andreas Holst

 

Seneste ligakampe:

29/11-2014. GOG – Skanderborg: 32-27

22/11-2014.Skanderborg – GOG: 20-29

11/12-2013.Skanderborg – GOG: 33-32

7/9-2013. GOG – Skanderborg: 29-24