Tilbage til oversigt

Optakt til koldingkampen

Klassikeren over alle klassikere i dansk herrehåndbold er tilbage, når GOG og Kolding på lørdag brager sammen i GOG Arena.

 

I mange år var GOG og Kolding mastodonterne i Danmark. Et utal af medaljer, finaler og intense kampe står på begge holds CV’er, og det er derfor naturligt at alle glæder sig til et nyt møde, trods styrkeforholdet måske er ændret lidt.

 

Der er sket mange ting siden GOG for 3,5 år siden gik konkurs. Holdet har startet forfra, fundet tilbage til gamle værdier klubfølelse, talentudvikling og ansvarlig økonomisk politik.

Håndbolddanmark er op gennem 0’erne gennemgået en udvikling, hvor at de ”gamle traditionelle værdier” er blevet overhalet af cool cash. Hvis du vil være en top fire klub i Danmark skal du have mange millioner på kontoen. Der skal købes dygtige spillere udefra, og det levner ikke så meget plads til egne talenter. Det siger derfor sig selv at GOG og Kolding København i dag er to forskellige størrelse. Hvor det før var en ligeværdig kamp mellem to klubber, der havde samme størrelse økonomisk og niveaumæssigt, er det nu et GOG på vej, og et Kolding København der stadig er i toppen af dansk herrehåndbold.

 

Kampen på lørdag er på papiret en topkamp. KIF ligger nummer to og vores eget hold nummer tre. Målsætningerne er dog helt forskellige. Hvor Kolding har en målsætning om DM -guld og  at nå langt i Champions League, er GOG’s at være lykkelige for at nå slutspillet.

Det er en perlerække af landsholdsspillere, verdensstjerner og dygtige håndboldspillere KIF København kan præsentere. Det ville kræve alt for meget plads at skrive om dem alle. Holdet er bygget op om et uhyggeligt forsvar og en målmand i verdensklasse. Der bliver sjældent lavet mange mål mod Kolding, og hvis man kommer til at stå stationært mod deres 6-0 forsvar, så bliver det rigtigt svært. Angrebsmæssigt er det også en skræmmende størrelse, men hvis man skal pege på en lille svaghed KIF har, så må det være de mange skader. De er ikke så brede, som de kunne være, og det skal GOG prøve at udnytte.

 

”Den gule hær” er klar til at tage kampen op mod giganten. Drengene vil gøre alt hvad de kan for at skabe en god og seværdig kamp i GOG Arena, så tilskuerne i hallen og seerne hjemme i stuerne virkeligt får noget for pengene.  Det ville være en stor overraskelse hvis GOG’erne kan stjæle et enkelt point eller to, men det er klart det holdet går efter. Vi har vist vi kan være med i ligaen. Vi har vist at vi kan slå de lavere rangerende hold. Vi har vist vi kan slå et potentielt midterhold på udebane. Nu skal vi vise at vi kan drille de helt store. Kom så de gul’!