Tilbage til oversigt

Optakt til Mors-Thy

På lørdag kl. 16.00 fløjtes kampen mellem GOG og Mors-Thy op i GOG Arena. Thyboerne havde en eventyrsæson sidste år. Under kyndig ledelse af Jan Paulsen spillede de sig frem til semifinalerne i slutspillet, hvor det blev til knebne nederlag til de senere mestre fra Aalborg Håndbold. Det var en fantastisk hold at følge. Der blev fightet til sidste blodsdråbe, og samtlige hold frygtede at komme op til ”Bette Balkan”, som de i Nordjylland ynder at kalde hjemmebanen på Mors. Et relativt ungt hold med Marcus Mørk som den helt store kreatør sprudlede af spilleglæde, og forventningerne til denne sæson var derfor høje.

Jan Paulsen stoppede i klubben, da man ikke kunne blive enige om en kontraktforlængelse, og Anders Thomsen kom til fra naboerne i Lemvig. Efter lange forhandlinger røg også holdets stjernespiller Marcus Mørk til Aalborg, og det var derfor et nyt fundament der skulle lægges til dette års ligasæson. Målsætningerne var i midlertidig stadig skyhøje. Man skulle i slutspillet og forhåbentligt også længere endnu.

 

Nu er situationen en helt anden. En hektisk start på sæsonen har resulteret i, at Mors-Thy ”kun” har fire point på en 12. plads.  Anders Thomsen er blevet fritstillet efter uoverensstemmelser med spillertruppen, og Jan Paulsen er blevet kaldt tilbage som frelser. Målsætningen er blevet nedjusteret, så den nu er overlevelse. For at gøre ondt værre blev de blåklædte thyboer slået ud af pokalturneringen til HC Midtjylland lige inden det hed Final 4.

 

Det er derfor et såret dyr GOG skal møde. Men som alle andre sårede dyr vil de kæmpe desperat til sidste åndedræt. Man kan igen se positive tegn på Mors. Rigtigt gode kampe er blevet spillet med forholdsvis smalle nederlag, og det er helt klart et hold, der igen er i fremgang efter en kaotisk start.

Intet er så skidt det ikke er godt for noget, og efter Marcus Mørks afgang har unge Tobias Ellebæk på venstre back, vist at han er fremtidens mand. Han trives under Jan Paulsen og har således siden trænerens returnering snittet 6 rene mål pr. kamp. Han er måske en af ligaens bedste fintespillere, springer som en af vores egne grønlændere, og har et rigtigt fornuftigt skud. Det er derfor en spiller som publikummet i Gudme kan glæde sig til at se.

Bindeleddet i angrebet er Jac Karlson. Finnen har et sublimt overblik, og formår at se alle de små svagheder i modstandernes forsvar. Derudover har han et farligt stående skud.

Bag ethvert godt hold står en god målmand, og Søren Pedersen er ingen undtagelse. Sidste år viste han skræmmende styrke, og han har evnen til at lukke helt ned. Han har ligesom resten af holdet kæmpet lidt for at komme i gang i år, men lad os ikke håbe, at GOG’erne hjælper til dette.

Mors-Thy dækker som et af de få hold i ligaen konsekvent 3-2-1, og det har mange problemer med. Dette resulterer ofte i hurtige kontraer, hvor nordjydernes fløje er ekstremt hurtige og træfsikre.

 

GOG er efter en pause på 16 dage ivrige for at komme i gang igen. Pausen kom på et halvskidt tidspunkt, hvor holdet ellers var inde i en god stime. Lad os håbe at stimen kan fortsættes, og vi kan tage to point mod Mors. Kampene mod pladserne 9 til 14 er ekstremt vigtige for at nå slutspillet. Og derfor skal denne kamp vindes. Vi har sikret os et godt udgangspunkt, men vi bevarer benene på jorden, og den ydmyghed der har båret os så langt. Mors er et godt hold, og GOG skal yde sit maksimale for at tage sejren. Kom derfor i hallen og hjælp drengene til to point.