Tilbage til oversigt

Optakt til ribekampen

Så er det tid til at GOG skal op på hesten igen. Efter det ærgelige etmåls nederlag til SønderjyskE, skal de gulblusede se, om de kan stjæle to point med hjem til fra domkirkebyen Ribe.

Vi er kommet rigtigt godt fra land, og seks point efter fire kampe er helt klart godkendt. Vi vil rigtig gerne have otte point efter fem kampe, det vil give noget ro op til to svære kampe mod Kolding og BSV. Udover det er Ribe en direkte konkurrent til en slutspilsplads, og derfor kan man godt betegne kampen som en af de vigtigste indtil videre.

 

Ribe Esbjerg stjal den direkte oprykning for øjnene af os selv for to år siden. Deres første sæson i ligaen gik over al forventning, og de var meget tæt på at komme med i slutspillet, men endte på en flot niende plads.

 

Til i år har de haft meget udskiftning. Væk er rutinerede kræfter som Simon Krogh (nu assistent træner), Rasmus Berthelsen og sidste sæsons topscorer Jeppe Riber. Ind er bl.a. kommet Mathias Helt fra Skanderborg og Søren Nørgaard fra Lemvig, som sidste år blev kåret til første divisions bedste spiller. Ribe Esbjergs mandskab er ungt ligesom vores eget. Således er ældste mand Mads Overgaard på 30 år, og næstældst Mathias Helt på 24. Et så ungt hold giver nogle helt åbenlyse positive ting, men også nogle udfordringer. Det er helt sikkert at Cheftræner Nick Rasmussen ikke har problemer med træningsmoralen og intensiteten i Ribe Esbjerg. Til gengæld mangler holdet måske noget rutine i de afgørende situationer.

Hvis man skal nævne nogle af de største profiler på Ribes hold, så kan man ikke komme udenom Kasper Larsen på mål. Kasper led den skæbne at være samme årgang som Niklas Landin og Jannick Green, og hvis det ikke havde været tilfældet havde han fået rigtigt mange ungdomslandskampe. Han er en stor, hurtig og kløgtig målmand, og det er vigtigt at GOG-spillerne ikke får skudt ham varm. Derudover skal man også lægge mærke til Ribes højre back Jonas Langerhuus. En fintestærk spiller der ikke stopper før dommeren fløjter af eller han ligger på gulvet. Han var den næstmest scorende på holdet sidste år og en dygtig spiller. Ellers er det kollektivet, der er Ribes varemærke. Et stærkt forsvar, en god kontrafase og hurtigt angrebsspil er kendetegnende for sønderjyderne, og det er absolut et mandskab som mange af ligaholdene får problemer med.

 

Der er store spørgsmålstegn ved et par spillere på vores eget hold. Aku vred om mod Sønderjyske, men det ser godt ud med anklen, og det forventes at han kan spille på lørdag. Kasper Jørgensens læg brød op igen, men han har trænet med og bliver testet umiddelbart inden kampstart lørdag. Mark Strandgaard er helt sikkert ude og skal opereres på mandag. Resten af truppen er fit for fight og klar til at gøre alt for at hive to point med hjem til Sydfyn.

Kampen fløjtes op lørdag kl. 14.30 i Ribe Fritidscenter.