Tilbage til oversigt

Pludselig stor rolle til Emil Madsen

Med Mathias Gidsel på krykker og væk fra holdkortet lå der noget uventet et stort ansvar på Emil Madsens skuldre. Men det tager højrebacken stille, roligt og ydmygt. Og med masser af mål.

 

11 mål mod Skjern Håndbold, fem mål mod Skive fH, syv mål mod BSH, syv mål mod Medvedi, fem mål mod TTH, otte mål mod Skanderborg Aarhus Håndbold osv. Emil Madsen er stormet ind på højre back hos GOG. Da Mathias Gidsel blev skadet til EM med landsholdet, så var det pludselig den unge Madsen, der blev førstevalg.

 

”Det er lidt anderledes og lidt specielt, at et stort ansvar nu lægger hos mig. Men jeg er glad for det, og jeg er glad for at spille mere, så det er positivt,” siger 21-årige, venstrehåndede bagspiller.

 

”Det kræver, at jeg nu tager mere ansvar, og når jeg går ind til kampene, så skal jeg hjælpe holdet så godt som muligt og præstere på højeste plan.”

 

Emil Madsen er en af de lokale spillere, der er opvokset på Sydfyn, været igennem GOG’s berømte talentsystem i samarbejde med Skolerne i Oure. Han er fast spiller på ligaholdet, men til kampen mod Skjern – den første efter EM-pausen – var det ham med nummer 11 på ryggen, der startede inde og skulle gå forrest i kampen om sejren. Mathias Gidsel, som ellers bærer et stort læs på GOG-holdet, måtte i stedet heppe på Emil Madsen fra sidelinjen.

 

”Jeg ved ikke, om jeg var nervøs. Jeg var meget opsat på, at nu havde jeg en større og vigtig rolle, hvor jeg mere skulle være med at afgøre tingene. Jeg var nok mere spændt end nervøs,” lyder det roligt fra den unge højreback, der dog var sådan helt ydmygt glad for at begynde forårssæsonen med en sejr og 11 mål fra egen venstrehånd.

 

”Det var da fedt at lave 11 mål, men det var nu fedest, at vi fik de to point med hjem til Sydfyn. Det var det, der betød allermest. Så var det bare en bonus, at jeg så også scorede nogle mål.”

 

Krickau: Madsen rummer stort potentiale

 

Cheftræner Nicolej Krickau er nu ikke så overrasket over de flotte præstationer fra Emil Madsen de første kampe efter EM-pausen.

 

”Emil er en knægt, der er utrolig dygtig på forståelsen af spillet og har en række kompetencer, som kan sættes direkte i spil. Så han går helt naturligt ind i en større rolle, men det er han også klar til.”

 

Og er der brug for et godt råd til den unge Madsen, så er højreback-kollegaen Mathias Gidsel klar med sparring før, under og efter kampene. Faktisk har hele holdet taget godt imod, at det nu er en anden på den plads, Mathias Gidsel har domineret hele sæsonen.

 

”Alle på holdet er gode til at komme med råd til mig. Vi hjælper alle hinanden på holdet på forskellige måder, og det er jeg utrolig glad for.”