Tilbage til oversigt

Rutineret svensk keeper til GOG

Det bliver den 41-årige svenske keeper Dan Beutler, der overtager den ledige plads på holdkortet i GOG, når Ole Erevik indstiller karrieren efter denne sæson. Og den rutinerede svensker ser frem til at vogte buret for GOG.

“GOG er en af de helt store danske klubber med en flot historie, så jeg blev meget glad, da Nicolej Krickau ringede til mig for at høre, om det kunne have interesse. Der var selvfølgelig noget logistik, der skulle på plads med familien, men håndboldmæssigt var det ikke en beslutning, der tog lang tid at træffe,” fortæller Dan Beutler, der i denne sæson tørner ud for HK Malmö i den svenske liga. 

“I Flensburg spillede jeg blandt andre sammen med Søren Stryger, Joachim Boldsen, Lasse Svan og Anders Eggert, der alle havde været i GOG, og alle som har været i klubben taler uopfordret om, hvordan GOG er en helt særlig klub med en varm og familiær atmosfære. Det glæder jeg mig meget til at blive en del af,” fortæller Dan Beutler. 

Gensidig glæde

I Gudme er der stor tilfredshed med, at klubben har fået målmandskabalen til at gå op. Ifølge GOG-direktør Kasper Jørgensen underbygger aftalen med Beutler forventningerne til, at GOG også i den kommende sæson vil være at regne blandt favoritterne.

“Dan har gennem mange sæsoner leveret på allerøverste hylde, og han har en rutine der gør, at han heller ikke vakler, når det bliver tæt mod slutningen af de helt store kampe. Vores vurdering er, at han har det, vi har brug for, og med Frank Mikkelsen, Dan Beutler og den unge trio under dem har vi sikret os rigtig godt på målmandsposten næste år,” siger Kasper Jørgensen, der bakkes op af træner Nicolej Krickau.

“Det er en rutineret herre, vi får til GOG, og han passer godt ind på holdet. Vi har talt med ham flere gange, og jeg kan mærke på ham, at han glæder sig rigtigt meget til at blive en del af teamet. Det gør, at jeg er overbevist om, at han bliver en gevinst i vores bestræbelser på at vinde medaljer næste år. Hvis vi skulle være så dygtige at kvalificere os til Champions League, ved han jo allerede, hvad der skal til, før vi kan komme til at løfte det trofæ,” siger Krickau med henvisning til Beutlers tidligere meritter.

Den svenske keepers CV beviser nemlig, at han blandt andet har erfaring fra blå-gule landshold og mere end 11 sæsoner i den tyske Bundesliga, hvor spillede for SG Flensburg-Handewitt fra 2003 til 2011 og siden HSV Hamburg fra 2011 til 2013, hvor det tyske ophold sluttede på toppen med Champions League-titlen.

Slutter karrieren af med dansk eventyr

Siden den europæiske triumf har Beutler, med et par afstikkere til Qatar, Iran og TBV Lemgo i Tyskland, spillet i den svenske liga, hvor han har været på kontrakt i IFK Kristianstad og HK Malmö, men da muligheden bød sig, var målmanden ikke svær at lokke til et sidste udlandseventyr.

“Jeg har aldrig spillet i Danmark, så jeg synes, at det var oplagt at slutte karrieren af dér på et godt hold med en god træner i en spændende liga,” konstaterer Dan Beutler, som ikke har det mindste problem med at være alderspræsident i GOG, ganske som han er det i Malmö. 

“Jeg bliver nok holdets olde. Men jeg er ung i sindet, og jeg holder mig ung ved at spille med de unge. For mig er alder bare et tal. Det handler om, hvordan det går på banen, og så længe det går godt dér, er man ikke for gammel. I denne sæson er det gået godt, jeg har spillet nogle gode kampe, og så er det sjovt at spille håndbold,” siger svenskeren.

Privat bor han sammen med konen Nina og deres tre børn på henholdsvis 10, 8 og 3 år i den lille by Åhus, godt fire timers kørsel fra SU’VI:T Arena. For ikke at bruge alt for meget tid på transport, forventer Beutler at finde en lejlighed i Svendborg.

“Min gamle holdkammerat Fredrik Petersen, der spillede venstre fløj i GOG (fra 2006-2010), har fortalt mig, at Svendborg er en rigtig hyggelig by tæt på vandet, så der regner jeg med, at jeg skal finde noget at bo i,” siger Beutler.