Tilbage til oversigt

Santander vil bringe pokalfesten ud i de danske stuer

Siden 2015 har Santander været hoved- og navnesponsor for kvinderne og mændenes pokalturneringer i håndbold, og kommerciel direktør Bo Jakobsen ser allerede med glæde frem til foråret 2022, hvor årets Final 4-stævner skal afvikles.

“Vi drømmer om at få fyldt Jyske Bank BOXEN med 10.000 tilskuere hver dag. Sidste år nåede vi op på 6.000-7.000 til trods for coronapandemien, og der var en helt fantastisk stemning fra de fire holds tilskuere, så det ville være fantastisk at kunne skrue endnu mere op for festen i denne sæson,” siger Bo Jakobsen, der har store planer for finalestævnet.

“Det er noget specielt at spille i Boxen, og det er ikke alle danske håndboldspillere, der prøver det. Vi vil arbejde tæt sammen med de klubber, som skal deltage om at få fyldt hvert sæde og om at skabe en kæmpe fest. Det skal gerne være sådan, at alle dem, der sidder hjemme i stuerne og ser kampen på tv, de tænker, at der ville de gerne være med næste år,” siger Bo Jakobsen.

God sammenhæng

Ifølge Bo Jakobsen er den gode stemning på lægterne i de danske håndboldhaller en af grundene til, at Santander har valgt at træde ind som hovedsponsor i turneringen. En anden væsentlig forklaring skal findes i koblingen til selve spillet på banen.

“Håndbold er en god kommunikationsplatform for os til både nuværende og nye kunder, og fordi det er et godt symbol på, hvordan vi selv ønsker at drive forretning. Det er en hurtig holdsport, hvor teamspirit er utrolig vigtigt, og så oser spillet af begejstring og spillerne af deres ønske om hele tiden at blive bedre og bedre. Det kan vi godt se os selv i,” konstaterer Bo Jakobsen, som hvert år selv har æren af at uddele prisen for kampens spiller efter finalen i Final4-stævnet.

I GOGs udsatte pokaltriumf i september 2020 i Gråkjær Arena var det GOGs Anders Zachariassen, der løftede dét trofæ efter sejren over TTH Holstebro.

“Kampens spiller kåres ud fra tanken om at ære den, der æres bør. Selv om det er en holdsport, er der altid nogen, som udmærker sig, og vi er stolte over at være med til at anerkende den individuelle indsats. Det glæder os, at det ikke er den samme spiller hver gang, og det er alene MEP-pointene, der afgør, hvem der får æren, så det er så retfærdigt, som muligt,” siger Bo Jakobsen.

Landets flittigste håndboldtilskuer?

I kraft af sin stilling som kommerciel direktør ved turneringens hovedsponsor har Bo Jakobsen i sagens natur været fast gæst ved Final4-stævnerne, men faktisk han helt generelt at finde i hallerne, når der spilles pokalhåndbold i Danmark.

“Jeg ser alle de kampe, som jeg kan nå. Tidligere blev der ikke spillet mere en pokalkamp om dagen fra kvartfinalen og frem, så for tre år siden nåede jeg dem alle sammen i en sæson. Det blev til 22 kampe, regnede jeg mig frem til,” lyder det fra landets nok flittigste pokalkamp-tilskuer, der blandt andet glæder sig, når han skal til håndbold i Gudme.

“GOG har altid formodet at lave en god figur i pokalturneringen, og tilskuerne er noget helt særligt – ikke mindst, når det går godt. Jeg kan generelt kun rose den stemning, som er i Phønix Tag Arena, og jeg var blandt andet nede og se en kamp for nogle år siden mod netop Skjern, hvor taget var ved at lette til slut. Det var fantastisk,” siger Bo Jakobsen videre.

 

Foto: Louise Boo