Tilbage til oversigt

Sidste kamp i grundspillet

Lørdag oplevede de gule en af sæsonens største skuffelser, da holdet tabte på udebane til Nordsjælland, og derfor missede chancen for at få point med over i slutspillet. Nu venter den sidste kamp i grundspillet så, og hvad er det egentligt GOG-spillerne kæmper for?

 

Der er mulighed for at ende på tre pladser. En femte, sjette og syvendeplads. Hvis GOG slår Århus og BSV smide point til Aalborg, så ender sydfynboerne på en femteplads. Hvis GOG taber til Århus eller BSV vinder over Aalborg, så ligner det en sjetteplads, medmindre at GOG taber til Århus og Aalborg slår BSV, så dumper de gule ned på en syvendeplads.

 

Og hvad betyder noget af det så i det store regnskab? Lige meget hvad, så får GOG ikke point med over, men en femteplads ligner på papiret en nemmere sluspilspulje end en sjette – eller syvendeplads.

 

Hvad der er endnu vigtigere er at få rejst sig ovenpå den skuffelse i Nordsjælland i lørdags. Det ville være ærgerligt at slutte en flot grundspilssæson af med to nederlag i streg, inden holdet skal ind i slutspillet, hvor det er vigtigt med alt den selvtillid man kan få.

 

 

Hvad venter der så i Århus i morgen?

Da GOG mødte Nordsjælland i lørdags, var det et mandskab, hvor der stod ild ud af øjnene på de unge nordsjællandspillere. Point ville betyde overlevelse i ligaen, og den vildskab kunne GOG ikke matche.

Det er nøjagtig samme scenarie i morgen i Århus, for en sejr til holdets fra smilets by vil betyde point med over i slutspillet til dem, som kan vise sig at være altafgørende for at nå en semifinale. Så man må gå ud fra at Århus kommer med den samme ild i øjnene, som GOG mødte i Nordsjælland. Den parathed og vildskab skal matches af de gule, hvis der skal være en chance for at hente point med hjem fra Århus.

 

Hvis man ser på det rent håndboldmæssige, er det et utroligt bredt hold Århus stiller op med, hvor mange spillere kan ramme et højt niveau på dagen. Det er dog specielt to, som GOG skal have styr på, hvis det skal blive til en sejr, og det er paradoksalt nok holdets yngste og ældste spiller. På mål har unge Emil Nielsen hele året holdt et kæmpe højt niveau, og han har gentagende gange trukket gardinet ned for mange af de rutinerede håndboldligaspillere. Forsvars – kontra – og angrebsstrateg, Henrik Hansen, har ligeledes haft en flot sæson. Efter at holdet er blevet bredere, har Erik Veje kunne spare Hansen mere i år, og det har vist sig at være en god investering, for holdets ældste spiller har stort set spillet hele sæsonen uden de sædvanlige skavanker, og når Hansen spiller på topniveau, er han uden tvivl en af ligaens dygtigste markspillere.

 

GOG døjer stadig med eftervirkningerne efter en forfærdelig uge med skader, sygdom og en enkelt glædelig nyhed med en fødsel. Men spillerne er klar på at revanchere lørdagens nederlag, og de kommer til at give alt hvad de har med de spillere, der er til rådighed.