Tilbage til oversigt

Sidste opgave i grundspillet

Taget lettede i GOG Arena, da Kasper Kildelund i torsdags scorede i sidste sekund, og GOG dermed sikrede sig slutspillet med et uafgjort resultat hjemme mod HC Midtjylland. Det var en stor lettelse for Jakob Larsen og hans tropper, der har været igennem så grueligt meget i denne sæson. Nu spiller holdet så for første gang i lang tid en kamp, der ikke minder om en finale, når de onsdag drager til Silkeborg for at møde BSV.

 

Faktisk betyder kampen ikke andet end ære for GOG, der uanset hvad er minimum sikre på en 7. plads i ligaen. Hvis holdet vinder over BSV, og HC Midtjylland taber til KIF Kolding, så overtager GOG pladsen som nummer 6 fra netop Midtjylland. Sportsligt og økonomisk har det dog ingen betydning, da nummer 6 og 7 i ligaen alligevel kommer i samme slutspilspulje, og der hverken er en økonomisk eller pointmæssig gulerod i at bliver nummer 6 frem for nummer 7.

 

Det kan dog have betydning for hvem, der ender med at få tredjepladsen. Således ligger BSV netop nu på den plads, og hvis de slår GOG, slutter det også sådan. Hvis sydfynboerne derimod vinder, og Tvis Holstebro på udebane slår Sønderjyske, overtager vestjyderne tredjepladsen fra BSV. Om man helst vil møde BSV eller Tvis Holstebro er lidt hip som hap. Begge mandskaber er utroligt stærke, men også to hold som GOG har muligheder for at slå i et slutspil.

Derfor er det i morgen reelt et spørgsmål om ære, og så det faktum, at GOG gerne vil fortsætte den positive udvikling, holdet har gennemgået siden midten af oktober.

 

Det ligner, at Peter Bredsdorff i år har fået BSV til at fungere rigtigt fint. Flere spillere funkler under træneren, og når holdet næste år får tilført yderligere forstærkninger, ligner det en seriøs titelkandidat. Om de når så langt i år, er ikke sikkert, men faktum er, at de har spillet noget rigtigt fint håndbold i år, og med tilgangen af rutinerede kræfter som Michael V. Knudsen på stregen og Søren Rasmussen i kassen, er det bestemt en outsider i medaljeræset.

 

GOG går ind til kampen for at vinde den og fortsætte den positive udvikling. Der er et par spillere som skranter lidt, og det vil blive vurderet op til kampen, om de er klar, eller om de bliver sparret.

 

Opgøret i Jysk Arena, Silkeborg bliver fløjtet op onsdag kl. 19.30.