Liga

SIMON OG LUKAS HJEM SOM VERDENSMESTRE

Danmark skrev søndag aften håndboldverdenshistorie, da Frankrig blev besejret med 34-29 efter 16-15 ved pausen. Guldmedaljerne er det tredje sæt i træk, og det har ingen nation tidligere præsteret.

De rød/hvide kom flyvende fra start, og ikke mindst i kraft af en stribe mål fra Simon Pytlick, var Danmark foran 4-1, før Frankrig for alvor stemplede ind i kampen.

Det gjorde de så også, og i løbet af de første 30 minutter fik Les Bleus begrænset det franske forspring til et enkelt mål, til trods for at Pytlick scorede ikke færre end seks gange før pausen.

I løbet af anden halvleg nåede Pytlick yderligere tre scoringer, men ikke desto mindre blev han “snydt” for topscorer-titlen i kampen af Rasmus Lauge, der med 10 mål brændte banen helt af.

Den samlede topscorerværdighed i hele turneringen, snuppede Mathias Gidsel, som rundede 60 mål i de 9 kampe.