Skjern tager sejren i Gudme

I dag var det endelig blevet tid til, at de gule drenge skulle spille hjemme i GOG Arena igen. Sidst holdet spillede en betydningsfuld kamp, var i slutningen af december, da holdet besejrede Skive. Siden er det blevet til flere træningskampe, final 4 og en udebanesejr over Skanderborg Håndbold i forrige uge.

GOG har haft en god hvilepause inden lørdagens opgør, og med et kig på den modsatte banehalvdel, så kan den pause meget vel vise sig at blive meget værd i dagens opgør. Modstanderholdet fra Skjern er et af landets mest succesfulde hold, og de var inden sæsonen udråbt til en af årets store favoritter til mesterskabet. Som de fleste andre hold i ligaen, har Skjern været på slingrekurs undervejs, men det vestjyske hold har det med at være der, når det for alvor spidser til.

GOG hentede en flot sejr på udebane mod Skjern i årets første indbyrdes opgør, og en fyldt GOG Arena var kort inden kampstart meget opsatte på, at dette resultat gerne skulle gentage sig denne råkolde lørdag eftermiddag.

Kampen startede med en del tekniske fejl fra hjemmeholdet i kontrafasen, som virkede en smule ukoncentrerede de første 10 minutter. Espen Christensen stod dog solidt i målet, og det forhindrede Skjern i at få en drømmestart i GOG Arena. En smule uhørt var stillingen blot 1-3 efter de første ni minutter. Jakob Larsen tog sin første timeout efter godt ti minutters spil, hvor stillingen var 1-4 til udeholdet. Hvis GOG skulle ind i denne kamp, så krævede det altså, at de på dette tidspunkt begyndte at score på de mange oplagte chancer. Skjern fortsatte med at straffe GOG’s mange fejl og kunne efter 12 minutter bringe sig foran med 1-6. Minik kom på banen og kunne endelig bryde 11 minutters scoringspause med sin scoring til 2-6. GOG kom heldigvis en smule bedre i gang i den kommende periode, hvor der endelig kom hul på scoringerne. Ole Nørgaard tog sin første timeout efter godt 18 minutter, da stillingen var 5-8 til udeholdet. De mange tekniske fejl fortsatte i halvlegen ud. GOG smed den ene bold efter den anden væk, og det straffede de grønblusede altså prompte. Skjern kunne gå til pause med en føring på fem mål, og det lignede altså et rigtigt svært comeback for de gule i de sidste 30 min.

De første par minutter af anden halvleg startede med en del mål til begge hold, og det var ikke for alvor noget, der rykkede på den samlede føring til Skjern. Markus Olson og Kasper Søndergaard fra Skjern havde begge to godt gang i den, og de to skiftedes til at score for udeholdet. I den modsatte ende var GOG uheldige og Andreas Holst ramte gang på gang træværket, i hvad der mere og mere lignede en nedtur for hjemmeholdet. René Rasmussen på Skjern-fløjen kunne efter fem minutters spil bringe gæsterne foran med syv. Hvis der skulle point på kontoen i denne kamp, så krævede det en stor vending i spillet i de sidste tyve minutter. Lasse Møller kom bedre med i kampen i anden halvleg, og han kom med noget af den vildskab, som i den grad havde manglet i kampen. Efter godt 13 minutters spil forlangte Ole Nørgaard sin anden timeout, der var stillingen 15-20 til Skjern. Kampen gik ind i de sidste 10 minutter med et GOG på vej tilbage i kampen. 19-22 var stillingen, og der blev altså pludselig tændt et håb om, at der måske var noget at hente i kampen. Skjern begyndte at smide boldene væk, og det udnyttede de gule fornemt. Skjern gik ind til de sidste fem minutter med en tre-måls føring, og der var altså stadig chancer for at skabe et fantastisk comeback. På trods af langt bedre spil i den sidste periode i kampen, så var det desværre ikke nok i sidste ende. Skjern kunne lige akkurat snuppe begge point med hjem til vestkysten med en sejr på 24-27. Den helt afgørende spiller i opgøret må siges at være Kasper Søndergaard, som mod slutningen af kampen virkelig trådte i karakter og havde flere helt afgørende scoringer.

GOG skal allerede i aktion igen på tirsdag, når holdet skal på en svar udebanetur til Aalborg. Den kamp kan følges på Tv2 Sport klokken 20.30.