Tilbage til oversigt

Talant Dujshebaev: Ikke let for GOG

Ifølge traditionen i den slags fortællinger så er der tre udfordringer for GOG i det europæiske eventyr. En tysk, en spansk og en polsk.

 

I Danmark er der ikke så stort et kendskab til den polske liga. Vi kender mest til det polske landshold og til storholdet VIVE Kielce fra Champions League. Men Pulawy, som GOG skal møde i EHF Cuppens gruppespil, er ikke et hold, der vil sige danske håndboldsfans særligt meget.

 

Derfor har vi kontaktet et af de største navne i polsk håndbold lige nu – den ikoniske håndboldtræner Talant Dujshebaev. Han er i dag træner for VIVE Kielce, der er det klart stærkeste hold i den polske liga. Derudover har han fra 2016-17 også været træner for det polske herrelandshold. Han har derfor stort kendskab til polsk håndbold og dermed også GOGs kommende modstander Pulawy.

 

”Pulawy er et hold med mange erfarne spillere, men jeg vil samtidig vurdere, at flere spillere er i deres karrieres efterår,” mener Dujshebaev, der fremhæver højrebacken Witalij Titow, der er blevet 38 år og den bosniske venstreback Nikola Prce, der i mange sæsoner har været Pulawys bedste spiller. Men han er også rundet de 38 år og har i denne sæson været plaget af skader.

 

”Denne sæsons bedste spiller er efter min mening Marko Panic. Højreback fra Bosnien. Han er en utrolig dygtig spiller. Og så har de virkelig gode målmænd. Både den russiske Vadim Bogdanov og ukraineren Valentyn Koshovy er gode.”

 

Hentede Torsten Laen til Ciudad Real

 

Talant Dujshebaev har spillet på det russiske landshold, men skiftede senere statsborgerskab og optrådte derefter for det spanske landshold. Lige som hans to sønner gør i dag. I både 92 og 94 blev han kåret til verdens bedste håndboldspiller. Han begyndte trænerkarrieren i Ciudad Real, hvor han i to år var træner for GOGs nuværende sportschef Torsten Laen fra 2007 til 2009. I dag er han træner i VIVE Kielce og deler gerne ud af sin viden fra den polske liga om Pulawy.

 

”Deres stærkeste våben er et godt forsvar med store, stærke spillere i den klassiske 6-0 formation. Og så har de en hurtig kontrafase med gode og stabilt spillende fløje. Et godt hold, som de seneste 3-4 år altid er endt som nummer tre i den polske liga.”

 

VIVE Kielce mødte i efteråret Pulawy på hjemmebane og vandt sikkert 35-18. Et lidt misvisende resultat, mener Talant Dujshebaev, da Pulawy kom med en flok trætte spillere efter hårde europæiske kampe og lange rejser.

 

”Men nu har de haft januar-pausen til at arbejde med holdet og fysisk komme til kræfter igen. Jeg kan kun sige… det er ikke et dårligt hold. Så det bliver ikke let for GOG at vinde over dem.”

 

Talant Dujshebaev var i 2016 med til at sikre et af de største resultater for polsk klubhåndbold, da VIVE Kielce vandt Champions League.

 

Foto: Anna Benicewicz-Miazga/PGE VIVE Kielce