Tilbage til oversigt

Ti spørgsmål til Mads Bruus – kommerciel chef

Mads Bruus kom til GOG som spiller i 2009 og var efterfølgende med til at spille klubben tilbage i den bedste række. Siden fulgte en karriere, der også bød på ophold i Drammen i Norge og Odder, før han vende tilbage til GOG i 2016. Året efter sluttede den aktive karriere på grund af en skade, og i stedet rykkede Mads Bruus ind i administrationen.

Kan du huske, da du spillede din sidste kamp for GOG?

Jeg spillede min sidste kamp i september 2017, og det var ikke planen, at det skulle være den sidste. Jeg var ellers kommet godt i gang med sæsonen, og glædede mig til en masse spændende kampe. Under en træning – i sidste angreb – trådte jeg ned på Lasse Møllers fod, og lavede en alvorlig skade i min ankel. Jeg er siden blevet opereret 2 gange i anklen og skal igen i april, så det er Lasse Møllers skyld, at jeg var nødt til at stoppe. Måske synes han, at jeg var for god til fodbold under opvarmning…

Hvad er din største oplevelse som spiller i GOG?

Den største oplevelse er klart oprykningen til ligaen. Jeg kom til GOG, da holdet rykkede i 1. division og efter en sæson, hvor vi var tæt på, så spillede vi fantastisk året efter, og det hele kulminerede med en oprykning. Det var ikke bare en oprykning sportsligt, men et helt område som pludselig var tilbage, hvor vi hører til. Det var fedt at opleve alt den hype og interesse, og så havde vi det rigtig godt socialt på holdet. Min debut i ligaen og de europæiske kamp har også været store oplevelser.

Savner du spillet på banen?

Jeg savner det rigtig meget. Det var nogle fede år. Men jeg er også glad for min nuværende rolle, hvor jeg i dagligdagen er rigtig tæt på holdet og folkene omkring GOG, så når jeg ikke kan være på banen mere, er det bedste alternativ at arbejde i administrationen og være med omkring holdet.

Hvad er din største oplevelse med GOG, siden du indstillede karrieren?

Jeg synes der er to store oplevelser med positiv vinkel. Den ene er pokaltitlen i 2020, som var første titel til GOG i over 10 år. Selvom der var corona, og det satte en dæmper på det hele, så var det lidt samme følelse som vores oprykning til ligaen. Alle omkring klubben var helt oppe og ringe, og stemningen i omklædningsrummet efter kampen var euforisk. GOG var tilbage og det var en fed oplevelse.

I sæson 19/20 spillede vi Champions League, og det var stort at få lov til at være med til at afvikle de kampe. Hele setuppet omkring Champions League er bare professionelt, og det var en stor oplevelse at være med til at arrangere de kampe.

En anden stor oplevelse – som desværre endte skidt – var DM-finalerne mod Aalborg i 18/19. Vi vandt første kampe i Aalborg, og kunne afgøre det hele på hjemmebane. Der var gjort klar til kæmpe guldfest i Gudme, og alt lå klar til, vi skulle storme på banen og fejre DM-guld, men så scorede Aalborg 1 sek. før tid og afgjorde senere finalen på hjemmebane. Det var den vildeste uge med 3 DM-finaler og følelser i alle retninger.

Hvordan har skiftet været fra bane til administration, og hvorfor blev du i håndboldverdenen?

Skiftet har faktisk været ganske nemt. Da jeg blev skadet, var jeg allerede en del af administrationen. Tidligere har Lasse Kronborg haft en dobbeltrolle og da han stoppede på kontoret, kom jeg ind. Det første års tid efter skaden var stadig dobbeltrolle hvor jeg passede mine opgaver i administrationen og samtidig genoptrænede og forsøgte at vende tilbage. Da jeg sammen med sundhedsstaben måtte indse, at det krævede en operation mere, var jeg indstillet på, at jeg ikke kom tilbage og siden har det været fuld til på kontoret.

Hvad laver du på en typisk dag i GOG?

Puha. Det spørger jeg også tit mig selv om. Dagene på kontoret er aldrig ens. Der er noget gennemgående med at opsøge nye partnere og bygge relationer til virksomheder/personer, som gerne vil være en del af GOG. Alle vores nuværende partnere er jeg sammen med Kasper Jørgensen i tæt dialog med, så vi hele tiden har fingeren på pulsen. Derudover er der en masse administrative opgaver, men som sagt, så er to dage aldrig ens og indholdet kan variere meget. En formiddag kan jeg måske have besøg hos en af vores største partnere, og når jeg så er tilbage på kontoret, skal der laves materiale til GOG TV med spillerne eller pakkes merchandise, så der er mange og meget forskellige opgaver bag kulisserne i en håndboldklub.

Hvad brænder du for i dit nuværende arbejde?

Nu har jeg prøvet at være på banen, og ved hvad der skal til for at præstere. Sejre og titler gør alting nemmere, men for mig handler det om, at spillerne har optimale rammer. Hvad der er vigtigt, og hvad der er irriterende. Jeg brænder for at skabe de bedste vilkår for drengene på banen, samtidig med, at vi skaber de bedste rammer for de interessenter, som også er en forudsætning for, at GOG får succes.

Hvad er det største, du kan forestille dig med GOG

Det største vil være at løfte DM-titlen på Fyn med en fyldt hal. Vi var SÅ tæt på for nogle år siden, og det vil jeg gerne prøve. Jeg synes allerede, vi har opnået mange ting i de år, jeg har haft med klubben at gøre, men et DM vil være det ypperste.

Hvis man skal drømme rigtig stort, så vil det jo også være fantastisk at sætte sig i en flyvemaskine sammen med holdet og flyve til Køln og spille Champions League Final4. Det kræver både, at vi vinder DM-titlen, der giver adgang til Champions League, men det kræver også en voldsom økonomi i klubben.

Havde du egentlig drømt om, at du skulle bo i Gudme?

Nej, det havde jeg på ingen måde. Da jeg var ungdomsspiller, var jeg engang til DM i Gudme, og det da lidt sjovt at tænke på, at den vej man gik mellem skolen og hallen som ungdomsspiller dengang, den går man nu med sit barn når han skal i børnehave. Men nej, Gudme stod ikke lige på min liste over mulige slutdestinationer, da jeg var i gang med håndboldkarrieren.

Hvordan ender en jyde i Gudme – kan du ikke finde hjem?

Jeg kan sagtens finde hjem, og bruger skam også en hel del tid i Jylland. Kasper Jørgensen og jeg har flere gange snakket om, hvordan en københavner og en jyde ender på Fyn og bliver en del af administrationen i GOG. For begges vedkommende har det været rollen som spiller, der trak os til øen. Jeg fandt selv sammen med en fynbo, da jeg var her i første omgang, og nu har vi så været her snart fem år mere, og det har resulteret i to børn og et hus. Det er det, man kalder en rigtig GOG-historie. Det er også noget af det, jeg fortæller til alle spillere uden en kæreste, som kommer fra klubber uden for Fyn: Pas på med at finde en fra området, for pludselig er du fastlåst til GOG.

Hvordan har det været at være Kom chef i en håndboldklub i coronakrisen?

Det har været helt sindssygt! På den ene side har det været fedt fordi der har været så mange anderledes opgaver og så mange ting at forholde sig til. Vi har haft tiden/muligheden til at tænke nyt og prøve nogle ting af, som ikke er muligt når den normale dagligdag kører. Det har også været rigtig stressende med den usikkerhed der er på alle fronter. Vi ved ingenting og har ingen ide om vi er købt eller solgt. Vi kæmper hver dag for at få enderne til at nå sammen og en stor del af vores tid bruges på opgaver relaterede til corona.

 

 

Billedtekst: Mads Bruus har præsteret at blande arbejde og fornøjelse på højeste plan, da han friede til kæresten Anja i pausen af en håndboldkamp mod SønderjyskE i november 2018. Hun sagde ja, men på grund af coronapandemien er festen blevet udskudt.