Tilbage til oversigt

To danske VM-helte i Kiel og fortid i GOG

Når GOG søndag den 3. marts løber på banen i Arena Fyn til opgøret mod selveste THW Kiel i EHF Cuppen, bliver det den største kamp i klubbens nyere historie. Derfor glæder alle i GOG sig til at møde en af giganterne i international håndbold. Og der er også et par stykker på det tyske storhold, der glæder sig til et gensyn med de gule fra Sydfyn.

 

Det er femte sæson, at GOG trækker Kiel i en europæisk turnering. Kun en enkelt sejr er det blevet til GOG, og nu venter et nyt opgør mod traditionsklubben fra Tyskland.

 

”Det bliver en fantastisk oplevelse. Jeg glæder mig til kampen på hjemmebane i en formentlig udsolgt Arena Fyn i Odense, hvor jeg håber, vi kan drille Kiel, som er en af favoritterne til at vinde turneringen. Det er en kæmpe kamp for os i GOG. Og når det så også er et gensyn med to tidligere GOG-spillere, der netop har vundet VM-guld til Danmark, så skal det nok blive et brag,” lyder det fra GOG-direktør Kasper Jørgensen.

 

Der er nemlig to danske profiler på det tyske hold. Begge var med på det danske landshold, der blev verdensmestre i januar. Begge hedder Landin til efternavn og begge har en fortid i GOG.

 

”Jeg glæder mig til at komme tilbage og møde GOG. Det er en klub, der har betydet meget for mig. Det var i der, min karriere begyndte. Et sted, der var med til at forme mig som håndboldspiller,” fortæller målmand Niklas Landin, der var i GOG fra 2006-2010.

 

Magnus Landin spillede kun en enkelt sæson i GOG, mens han gik på efterskolen i Oure. Verdensmesteren glæder sig også til et gensyn med gode venner.

 

”Jeg kender stadig mange på holdet, så det bliver sjovt at møde GOG i EHF Cuppen. Jeg har mange gode minder fra dengang, så det bliver da lidt specielt. Og så er det da altid sjovt at skulle til Danmark og spille,” lyder det fra venstrefløjen Magnus Landin.

 

GOG møder THW Kiel hjemme i Arena Fyn i Odense søndag den 3. marts 2019 kl. 15.00.