Tilbage til oversigt
Liga

To gule drenge forlader reden i Gudme

Få spillere i Gudme er så gule helt ind til benet som Emil Madsen og Frederik Clausen, der begge kom til klubben i ungdomsårene, og det er således to klubikoner, som siger farvel efter denne sæson.

For 28-årige Frederik Clausens vedkommende bliver næste destination København, hvor han begynder en ny karriere efter at have lagt håndboldskoene på hylden. 23-årige Emil Madsen rejser derimod mod syd for at prøve vingerne af i den tyske Bundesliga, hvor han fremover tørner ud i THW Kiels dragt.

Men hvor deres fremtidsplaner er helt forskellige, deler de to en rejse med GOG, som de ikke havde været foruden. Blandt andet har de begge indledt deres tid i Phønix Tag Arena sammen med de andre fans i Det Gule Hjørne, før de selv blev gode nok til at være en af holdet på banen.

Faktisk har Frederik Clausen været en del af spillertruppen næsten siden GOG returnerede til den bedste række efter en tvungen nedrykning som følge af konkursen i 2010.

“Jeg kom med på eliteholdet første gang i 2014, året efter oprykningen tilbage til den bedste række, så jeg har haft det kæmpe privilegie at være med som ung fan på et tidspunkt, hvor det var svært, og så senere at fejre en lang række triumfer som spiller,” siger Frederik Clausen, der har været en del af truppen i 2016, 2018 og 2021, hvor GOG hentede bronze, mens det blev til sølv i 2019 og 2020, før DM-guldet endeligt blev forløst i både 2022 og 2023.

Ved siden af er der tilmed vundet tre pokalfinaler i 2019, 2022 og 2023.

“Det har været fedt, og et kæmpe privilegie for mig at være anfører og vice-anfører, for den gule trøje betyder rigtig meget for mig,” konstaterer Frederik Clausen, der bakkes op af sin hårdtskydende holdkammerat:

“Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver vemodigt, når det går op for mig, at det er slut. Jeg har haft en fantastisk tid i GOG, hvor jeg kan tænke tilbage på en masse gode oplevelser, lige fra jeg kom her til som andet års U10-spiller. Jeg kan huske, at jeg var med i det gule hjørne til kampene i 1. division, og jeg er lige ved at tro, at min største oplevelse som håndboldspiller var at vinde guldet tilbage til GOG i 2022, selvom jeg ikke havde den største rolle, fordi jeg var rotationsspiller. Det var helt specielt for mig som person at være med til at føre GOG helt tilbage på toppen efter 13 års pause,” siger Emil Madsen, der som mange andre også har gået på efterskole og gymnasie i Oure.

“Ud over en masse fantastiske holdkammerater og trænere har jeg også fået venner for livet i GOG og på Oure. Vi har fået en helt speciel håndboldopdragelse, og blandt andet en træner som Poul Syberg har givet os rigtig meget. Fælles for os var, at vi bare ville være bedre. Vi ville være de bedste, og det var Syberg god til at understøtte,” konstaterer Emil Madsen, der ikke er overbevist om, at han havde prøvet oplevelsen af at tabe en håndboldkamp, før han blev 18 år.

“I vores årgang vandt vi DM-guld i hvert år, og det fantastiske er, at sådan er det stadig i ungdomsafdelingen. I GOG rykker alle de unge op med et DNA, der siger, at det kun er guld, der tæller,” siger Emil Madsen, der nu i to sæsoner i træk er blevet topscorer i den danske liga.

Også for Frederik Clausen har mødet med kulturen i GOG brændt sig fast for evigt, og ud over den ekstreme vindermentalitet, er han overbevist om, at fællesskabet i klubben er noget helt unikt, der næppe findes mange andre steder i sportens verden.

“Det er en lille klub, der ligger på en mark, og man skulle ikke tro, at det var muligt, men alligevel spiller vil med i Champions League som en af Europas bedste klubber. Der er så mange tætte relationer og så meget vilje og hjerteblod, at klubben bliver ved med at præstere på top-topniveau år efter år, uden at det nogensinde bliver benhård business. Det er jo det fællesskab, der gør, at man bliver i klubben i så mange år,” siger Frederik Clausen, der ikke er ene om den tætte relation til klubben.

“Jeg har det fantastisk i GOG, men jeg satser og tager ud i verden for at se noget og for at blive en bedre håndboldspiller. Og så håber jeg, at jeg en gang senere i karrieren kan vende tilbage til GOG og vinde endnu flere titler. For mig er der ingen anden klub i Danmark,” konstaterer Emil Madsen.

Husk, at du tirsdag eftermiddag kan være med til at tage afsked med de to herrer – og sige tak for sæsonen til resten af truppen samtidig. Arrangementet er gratis – læs mere her.