Tilbage til oversigt

Tobias Møller: svært at holde tårerne tilbage

Efter næsten et helt liv i gult skal Tobias Møller nu sige farvel til Gudme og barndomsklubben GOG. Og den omskolede fløj blev en smule rørt, da han blev hyldet efter den sidste hjemmekamp.

 

Som 4-årig begyndte Tobias Møller at kaste med bolde hver uge i hallen i Gudme. I begyndelsen med sin far som træner, der i årevis har været engageret i byens håndboldstolte foreningsliv. Tobias er en ægte Gudme-dreng. Begge forældre er fra byen, og han har pendlet fra barndomshjemmet til hallen så mange gange for at se de store idoler spille, for selv at spille eller træne eller for at hænge ud med vennerne. Men nu siger han farvel og spiller næste sæson for Aarhus Håndbold.

 

– Det er lidt specielt at skulle forlade GOG, især når man tænker på, hvor mange gange jeg er cyklet eller kørt op i hallen. Jeg har jo et helt specielt forhold til GOG. Og da jeg er en af de helt lokale spillere, der ikke er blevet hentet gennem Oure, er det måske endnu mere specielt, fortæller Tobias Møller.

 

– Jeg har stået og heppet på GOG som lille. Det har altid været en drøm at komme med på ligaholdet, og når man nu står og kigger tilbage, så er jeg stolt af at have været en del af hele forløbet.

 

Drømmen gik i opfyldelse, da den tidligere GOG-træner Gudmundur Gudmundsson hev Tobias på ligaholdet på kontrakt, men konkursen et halvt år senere ødelagde de planer og sendte den hurtige fløj et smut til Aalborg. Men med GOG tilbage, vendte Tobias Møller hjem og har de seneste seks sæsoner været en del af det nye GOG.

 

– Derfor var det også meget specielt, da Kasper Jørgensen begyndte at sige tak for nu i hallen efter den sidste kamp. Jeg havde meget svært ved at holde tårerne tilbage. Der ligger meget historie og rigtig mange følelser gemt, når man tænker tilbage på alle de år i hallen i Gudme, lyder det fra Tobias Møller, der har svært ved at beskrive, hvad der gør GOG så speciel.

 

– For mig er det jo normalt at komme i hallen og hilse på alle, jeg møder, fordi jeg kender stort set alle. Det ved jeg ikke, om man gør andre steder. Jeg er også kæmpe fan af hele den kultur, der er på ungdomssiden, siger Tobias Møller og hylder de flotte resultater på drengesiden i GOG med U10-bronze, U12-fjerdeplads, U14-, U16- og U18-guld.

 

For GOGs direktør var det heller ikke let at sige farvel og hylde Tobias efter den sidste slutspilskamp.

 

– At sige farvel til en klubmand som Tobias er vemodigt. Han har i mange år gjort det godt i gult og repræsenteret klubben på flotteste vis. Tobias har altid været der, når der har været behov for det, og på banen har han gang på gang leveret varen. Jeg kan derfor kun ønske Tobias al mulig held og lykke fremover, lyder det fra Kasper Jørgensen.

 

Tobias Møllers største oplevelser med GOG var oprykningen til ligaen i 2013 og bronzemedaljerne sidste år. Men personligt er det de muligheder, han har fået, som han hæfter sig ved.

 

– Jeg har fået stor tillid, og der er blevet givet plads til, at jeg kunne udvikle mig i det tempo, jeg havde brug for. I den forbindelse vil jeg også sige en stor tak til Jakob Larsen, der har givet mig en masse tillid, der har givet mig selvtillid og troen på, at jeg kunne blive en god ligaspiller.

 

Held og lykke til Tobias i Aarhus og tak for alle de gode oplevelser i den gule trøje!