Tilbage til oversigt

Torsten Laen stopper som sportschef

Klubmanden Torsten Laen er efter to år i rollen som sportschef i GOG på vej mod nye eventyr. Sidste arbejdsdag i Gudme var den 31. august, og Laen har sammen med direktør Kasper Jørgensen og trænerstaben brugt den seneste tid på at få overdraget de igangværende opgaver.

“Jeg har fået et tilbud, der passede godt sammen med familielivet nu, og derfor følte jeg, at det var det rigtige tidspunkt for mig at sige farvel til GOG, selvom jeg har nydt min tid som sportschef. Jeg var utrolig privilegeret, da klubben valgte at satse på mig i en nyoprettet stilling, da jeg indstillede min karriere, og det har været spændende at indlede karrieren som eks-håndboldspiller i den rolle,” siger Torsten Laen, som underskrev sin første kontrakt som professionel håndboldspiller i 1997 – i netop GOG.

I GOG ærgrer direktør Kasper Jørgensen sig over, at samarbejdet er slut.

“Torsten er en rigtig klubmand, som både begyndte og afsluttede sin aktive karriere i GOG, og der er ingen tvivl om, at hans hjerte er gult. Nu går han nye veje, og selvom vi er enormt kede af, at det er slut, ønsker vi Torsten alt muligt held og lykke i fremtiden,” siger Kasper Jørgensen.

“Da Torsten sluttede var vi så heldige, at vi kunne lokke ham til at fortsætte i klubben i en skræddersyet administrativ rolle som sportschef. Siden har vi nydt godt af hans mange kompetencer som menneske og som håndboldprofessionel, og der er ingen tvivl om, at vi kommer til at savne både ham og hans evner fremover,” konstaterer Kasper Jørgensen.

Jobbet som sportschef vil ikke blive genbesat efter Laens afgang, og Kasper Jørgensen fortæller, at den seneste tid er blevet brugt på at få opgaverne fordelt mellem administrationen og trænerstaben:

“På grund af coronapausen har vi haft god tid til at få tingene på plads, og vi har vurderet, at det er den rette løsning,” forklarer direktøren.

Fakta:
Torsten Laen spillede som aktiv i GOG fra 1999 til 2007 og igen fra 2016 til 2018. I den mellemliggende periode tørnede han ud for spanske Ciudad Real, hvor det blandt andet blev til to Champions League-titler.

Siden førte håndboldeventyret Laen og familien over tyske Füchse Berlin og KIF Kolding København, før han vendte tilbage til GOG, hvor det blev til to år, før han lagde håndboldskoene på hylden i 2018.

Ved siden af klubhåndbolden har Torsten Laen spillet 152 kampe i rødt og hvidt, og med 257 scoringer havde han også en del af æren for EM-bronzemedaljerne i 2002 og 2004.