Tilbage til oversigt
Liga

Vild tid for GOG-stregspiller Bergendahl

10 spørgsmål til Oscar Bergendahl

FAKTA:
Navn: Oscar Bergendahl

Position: Stregspiller

Fødselsdag: 8. marts 1995

 

Hvis jeg for 5 år siden havde fortalt dig, at du i dag var professionel håndboldspiller i den danske liga med en VM-sølvmedalje efter din første slutrundedebut, hvad havde du så svaret?

Det havde jeg på ingen måde troet på! Det er vildt at tænkte på, at jeg i min ungdom ikke tænkte, at jeg skulle være håndboldspiller, men nærmere fodboldspiller. Jeg var endda tæt på at stoppe med at spille håndbold i mine teenageår, men i stedet byttede jeg position fra målmand til streg, og derfra har det bare taget fart, må man sige.

 

Hvor var du, da du fik beskeden om, at du skulle spille VM?
Jeg var hjemme hos en af mine venner i Sverige, hvor jeg bliver ringet op af landstræneren, som siger, at han gerne vil have, at jeg flyver med til VM som en del af truppen. Opkaldet var meget overraskende for mig, da jeg fra starten slet ikke var med i bruttotruppen. Så min januar måned blev pludselig en smule anderledes, end jeg havde forventet.

 

Hvordan har din oplevelsen været til VM i Egypten?
Det har været helt fantastisk! Det har i sig selv været fedt at få lov at opleve et verdensmesterskab – og så endda også et ”corona-verdensmesterskab”. Selvom jeg ikke har fået særlig meget spilletid, så er jeg utrolig glad for at have fået en masse erfaring med fra slutrunden.

 

Er det anderledes at være håndboldspiller i en verden ramt af pandemi?
Ja, det er det. For at være helt ærlig, så er det ikke særlig sjovt at spille kampe uden tilskuere. Selvfølgelig er man forsat 100% fokuseret på kampene, men tilskuerne er virkelig en stor mangel, synes jeg. Det er også anderledes at skulle testes så ofte, og at man i sin hverdag skal være forsigtig med, hvor man går, og hvem man er sammen med.

 

Kan du beskrive din tid som GOG-spiller indtil nu?

Det har været en vild rejse, siden jeg kom til GOG i 2018. Det at skulle flytte til et nyt land og nyt hold var alt sammen nyt for mig. Jeg har nydt at se min egen udvikling for hvert år, til at jeg i dag har fået en mere betydningsfuld rolle på holdet. Min tid i GOG har allerede nu været meget givende, og jeg er glad for, at rejsen ikke er slut endnu.

 

Hvad har været den største oplevelse i din tid i GOG?

Den er svær. At snuppe guldet og pokaltitlen med GOG var kæmpestort, men det var at vinde VM-sølv i Egypten også. Så jeg må nok svare, at den er 50/50 mellem de to oplevelser. Og så alligevel – guld slår vel altid sølv?

 

Hvad er dit mål med den kommende halvsæson?

Guld! Jeg vil gerne både vinde guld i pokalen, tage førstepladsen og vinde guld i ligaen. Dertil har jeg et mål om at blive en fast spiller på det svenske landshold på sigt.

 

Hvad er det bedste ved at bo i Danmark?

Det er et godt spørgsmål, da der er mange ting. Det er et flot land med mange gode mennesker, men det bedste er nok den stærke håndbold-kultur i Danmark. Også publikum- og fankulturen er langt større her, end hvad jeg var vant til i Sverige, så den glæder jeg mig til at kunne opleve snart igen.

Hvad savner du mest ved at bo i Sverige?
Mine venner og familie selvfølgelig. Og Corona-situationen gør det ikke ligefrem nemmere at kunne se dem. Jeg blev dog i Sverige en enkelt dag efter slutrunden, hvor jeg kunne aflevere min medalje hos mine forældre, som har et trofæ-rum i deres hus til den slags.

 

Hvordan ser fridag fra håndbold ud for dig?
Ved siden af håndbolden studerer jeg marketing fra distancen, så det hele foregår online. Det giver mig et frirum fra træning og kampene, hvor det er rart at kunne lægge fokus på noget andet.
Jeg bruger selvfølgelig også tid med min kæreste eller ser en serie på Netflix.