Tilbage til oversigt
Talent

GOG og Skolerne i Oure samarbejder med de bedste om talentudvikling

De slovenske mestre fra Celje er kendt som en klub med gode resultater inden for talentudvikling. Klubben, der i denne sæson også spiller Champions League, blev i 2021 kåret af EHF som “Best Academy in Europe”. Men klubben kommer også gerne til Sydfyn for at få inspiration og udveksle erfaringer med GOG og samarbejdspartneren Skolerne i Oure.

Siden 2019 har Skolerne i Oure og RK Celje Pivovarna Lasko samarbejdet om at styrke den internationale og demokratiske dimension af ungdomshåndbolden. De unge spillere fra Celjes akademi besøger hvert efterår Oure, mens håndboldspillerne fra Oure besøger Slovenien og Celje, når vi kommer til foråret. 

De unge spillere mødes med hinanden på tværs, og trænerne udveksler erfaringer, viden og spørgsmål til fremme for udviklingen af håndboldsporten. 

Denne gang var der en fantastisk mulighed, da GOG-spiller Nejc Cehte kommer fra Slovenien og er slovensk landsholdsspiller og var med til at tage i mod gæsterne fra hjemlandet.

Derudover kom alle de unge slovenere med og så en træning med ligaholdet, og Nicolej Krickau og Simon Pytlick holdt oplæg om talentudvikling, og hvordan man arbejder i Danmark. 

De slovenske spillere skulle også selv på banen. De spillede i alt seks kampe imod hold fra GOG, Oure og Odense. Trænerne har udvekslet erfaringer med GOGs U13-, U15-, U17- og U19-hold. 

FOTO: Ulrik Bramsen