Tilbage til oversigt
Talent

Ungdomsspillere med debut på ligaholdet

“Hver gang vi kaster de unge ud på dybt vand, så har de en fantastisk evne til ret hurtigt at lære at svømme.”

Sådan lyder det fra talentchef i GOG, Mikkel Voigt, efter flere ungdomsspillere den seneste måned har fået debut på GOG’s ligahold. Se mere til to af dem i videoen.

November har budt på et kompakt kampprogram – særligt i ligaen men også i Champions League – og har givet anledning til at vise flere talenter frem på øverste hylde.

”Egentlig smider vi dem ud, hvor de – næsten – ikke kan bunde. På forunderlig vis ”drunkner” drengene aldrig, men udviser i stedet stort mod og gode faglige kompetencer. Det er en del af GOG-DNA’et, at drengene tør kaste sig ind i situationerne og får gode oplevelser med elitehåndbolden tidligt. I GOG via Skolerne i Oure, arbejder vi målrettet med at udvikle talenter selv, det ved alle – også vores egne ligaspillere, som på fremragende vis tager sig af de unge,” siger Mikkel Voigt.

  • Hjalte Lykke gav prøver på sit hurtige duelspil allerede i sidste sæson og fik lavet sine to første CL-mål på udebane i Porto i udgangen af oktober.
  • Christoffer Dreyer har udnyttet tilliden optimalt og har bidt sig fast som en væsentlig brik i defensiven hos de Danske Mestre fra GOG. Dreyer er en rollemodel for alle klubbens unge talenter, som er nysgerrige på, hvad hårdt arbejde kan føre til.
  • Emil Tonnesen fra GOG-U17 drenge har ved flere lejligheder medvirket i U19-drengenes flotte sæsonindledning og fik 5. november sendt to flotte debutscoringer ind på liga-niveau.
  • Lasse Sunesen Vilhelmsen med det velklingende GOG-navn, søn af Gitte Sunesen og Keld Vilhelmsen, lavede et fantastisk EM henover sommeren, da han repræsenterede Danmarks U18-herrer som anfører. Lasse fik debut mod Lemvig-Thyborøn den 12. november og udviste stort gåpåmod.
  • Lucas Hedegaard har via Skolerne i Oure (Efterskole og tre år på Kostgymnasium) lavet et udviklingsmæssige kvantespring. Den tidligere højre-håndsspiller har tillært sig selv at spille med venstre hånd – endda så godt så Nicolej Krickau har kigget hans vej og udvalgt den hurtige og træfsikre højrefløj til ligaminutter.
  • Simon Humlegaard er som lokal GOG-dreng en solid og fysisk stærk stregspiller på klubbens U17 hold. Humlegaard deltog i sommers ved ungdoms OL med stor succes og har siden hen løftet sit spil yderligere i begge ender af banen. Ved flere lejligheder har Humlegaard trådt til, når Krickau har manglet en stregspiller og imponeret så godt, at han lørdag den 3. december for første gang løb på banen i håndboldligaen i sejren over HC Midtjylland.

Christoffer har haft fire års ophold på Skolerne i Oure, mens både Lucas, Hjalte, Emil og Lasse på nuværende tidspunkt tager deres ungdomsuddannelse hos vores samarbejdspartnere i Oure.

Samarbejdet omkring den optimale hverdag, som giver forståelse for både uddannelse og håndbold, er essentielt for den talentudvikling, som blomstrer på Sydfyn.

Vi ser frem til at følge dem alle.