Tilbage til oversigt

GOG skriver kontrakt med talentfuld målmand

GOG sikrer sig papir på en af klubbens unge målmandstalenter. 19-årige Mathias Rex har været en del af truppen i den her sæson, men får en større rolle efter sommerferien.

Målmænd er en eftertragtet vare i håndbolden, og GOG er derfor glade for at have fået papir på et af Danmarks unge talenter på målmandsposten. Mathias Rex og GOG har skrevet under på en kontrakt, der gælder frem til sommeren 2025.

”Endnu et af de lovende talenter, der kommer fra egne rækker i vores gode samarbejde med Skolerne i Oure. Mathias Rex har allerede fået debut på ligaholdet, og vi er meget glade for at have skrevet en 3-årig kontrakt med ham,” siger GOG-direktør Kasper Jørgensen.

Mathias Rex har gået på Skolerne i Oure i tre år. Kombinationen af håndbold i GOG og på Oure har udviklet ham meget. Både som person og som håndboldspiller. Nu skal han blive på Sydfyn de næste tre år også.

”Jeg er rigtig glad for kontrakten. Det er en drøm for mig at spille for GOG’s ligahold, og jeg glæder mig helt vildt,” lyder det fra den unge målmand.

Hurtige opgiverkast bliver hurtigere – fordel for Rex

Indtil videre er højdepunkterne et EM med det danske ungdomslandshold og de to ligakampe, det er blevet til for GOG. Men fra næste sæson vil der komme endnu flere kampe med ligaholdet på CV’et.

”Mathias Rex er en ung, moden målmand, som vi glæder os til at integrere for alvor på holdet. Udover hans fine tekniske niveau, så håber vi at kunne udvikle en “killer-mentalitet” hos ham. Så kan han blive rigtig rigtig god,” mener cheftræner i GOG Nicolej Krickau.

En regelændring til næste sæson kan blive en stor fordel for den unge keeper, hvor opgiverkastet efter en scoring ikke længere skal ske midt på banen, men må foregå alle steder i en ny midtercirkel på fire meter i diameter, som bliver indført. Samtidig må opgiverkastet gerne tages, mens spilleren er i løb. 

”Hans kompetencer på udkastene har gjort det til at nemt valg at tage Mathias Rex ind på holdet nu, da reglerne ændrer sig til sommer omkring opgiverkastet. Der bliver derfor endnu mere brug for målmand, der kan sætte spillet hurtigt og kvalificeret igang. Her er Rex fremragende. Jeg er sikker på, at det bliver en god fælles proces med Rex og GOG i de kommende mange år.”

Mathias Rex er vokset op i Norge, hvor han har boet med sin familie i 17 år, inden han flyttede til Danmark for at udvikle sig endnu mere som håndboldspiller.