Tilbage til oversigt

Lodtrækning sender GOG til Serbien

Når GOG i slutningen af november måned skal tage de sidste to skridt på vejen ind i det forjættede europæiske gruppespil i EHF-Cuppen, venter der noget af en hurdle, hvor Krickaus udvalgte møder RK Vojvodina fra Serbien.

 

Ved tirsdagens live-transmitterede lodtækning i det europæiske håndboldforbunds hovedkvarter ordnede Fru Fortuna det samtidig således, at GOG begynder med en tur til Novi Sad og SPENS Arena, hvor der er plads til små 7.000 tilskuere på lægterne. Første opgør afvikles i weekenden den 17./18. november, mens returkampen spilles i SU’VI:T Arena i den følgende weekend.

 

GOG-træner Nicolej Krickau var ganske udmærket tilfreds med lodtrækningen, selvom den betyder, at han skal sætte sig ind i relativt ukendt modstander.

 

“Det er klart en godkendt lodtrækning. Jeg vil sige, at Vojvodina ligger midt i feltet af de hold, vi kunne have trukket, og det var for eksempel rart, at vi undgik Kadetten Schaffahausen, PAUC fra Frankrig og Aalborg. Og så er det selvfølgelig altid en fordel at slutte på hjemmebane,” siger Krickau, der også ser fine sportslige perspektiver i turneringen, hvor reglerne betyder, at der ikke vil være flere hold fra den samme nation i en gruppe.

 

Det betyder, at de fire tyske hold for eksempel bliver skildt ad i de fire grupper, hvis alle skulle klare sig videre i turneringen, og da en række store hold har trukket hinanden, vil der i sagens natur være et frafald når gruppe spillet indledes.

 

“Sådan som jeg lige ser det med de hold, der er tilbage i turneringen, så er der gode muligheder for, at vi kan komme i en gruppe, hvor vi faktisk har noget at skulle have sagt,” konstaterer Krickau.

 

GOG havde som nævnt risikoen for at møde Aalborg Håndbold, der var useedet, men nordjyderne kan i stedet se frem til en hård opgave mod det forsvarende mesterhold Füchse Berlin.

 

Tilsvarende svært ser det ud for Team Tvis Holstebro, der skal møde det franske mandskab Pays d’Aix Université Club (PAUC). Holdet trænes af alle tiders mest scorende franske landsholdsspiller, Jérôme Fernandez, og PAUC tæller et par danske spillere; nemlig den tidligere Aalborg-spiller Martin Larsen og den tårnhøje stregspiller Morten Bjørnshauge, som begge kom til Frankrig forud for denne sæson.

 

Den fulde lodtrækning i turneringen ser ud som følger. Sidstnævnte hold har fordel af hjemmebane i anden kamp:

 

HK Malmö (SWE) vs HC Dobrogea Sud Constanta (ROU)
SC Magdeburg (GER) vs Futebol Clube do Porto (POR)
Fraikin BM Granollers (ESP) vs RK Gorenje Velenje (SLO)
BM Logroño La Rioja (ESP) vs Kadetten Schaffahausen (SUI)
KS Azoty-Pulawy SA (POL) vs Selfoss (ISL)
THW Kiel (GER) vs Drammen HK (NOR)
Aalborg Handbold (DEN) vs Füchse Berlin (GER)
Olympiacos SFP (GRE) vs RK Nexe (CRO)
HC Eurofarm Rabotnik Bitola (MKD) vs BSV Bern (SUI)
TSV Hannover-Burgdorf (GER) vs SL Benfica (POR)
Achilles Bocholt (BEL) vs Liberbank Cuenca (ESP)
Grundfos Tatabanya KC (HUN) vs OCI-Lions (NED)
HCB Karvina (CZE) vs Balatonfüredi KSE (HUN)
Vojvodina (SRB) vs GOG (DEN)
PAUC (FRA) vs TTH Holstebro (DEN)
Maccabi Srugo Rishon Lezion (ISR) vs St. Raphael var Handball (FRA)

Alle kampe afvikles i weekenderne 17.-18. november med returopgør den 24.-25. november.